zondag 17 april 2011

Einde......

Het avontuur zit er weer op.
9,5 weken lang geen Nederland. 9,5 weken lang geen fatsoenlijke douche/stroom & andere simpele dingen.

Was het het waard? Ja! Het was het 100% waard.
Zou je het nog eens doen? Ook daarop antwoorden wij luid; ja!
Het is een geweldige ervaring en je kijkt je ogen uit.
In 23 dagen ga je door zoveel landen heen. Maak je kennis met zoveel soorten culturen, zoveel verschillende soorten mensen. Het is iets heel speciaals.

Waar mensen in Nederland geen rekening meer mee houden, is in Afrika vaak prioriteit nr.1
In Afrika is de saamhorigheid zo groot, zo opvallend. In Nederland kijkt iedereen steeds meer naar zichzelf. Als iemand problemen heeft word je vaak liever genegeerd dan geholpen.
Dit is in Afrika heel anders. Als 1 iemand een probleem heeft, deelt iedereen dat probleem.

De kennis is in Afrika niet groot. Maar toch krijgen ze het voor elkaar om het op een ‘andere’ mannier op te lossen. Het is misschien tegen alle principes van de Europese standaard in, maar toch. Het werkt! En daar gaat het uiteindelijk om!

Max & ik zijn onze sponsors erg dankbaar. Dankzij hun hebben wij een hele hoop levenservaring op gedaan die niemand ons meer af kan pakken.

Het stage lopen was op zichzelf ook al een hele ervaring. Je hebt zeer weinig materialen, en je wilt ze toch zoveel mogelijk bij leren voordat je weer naar huis gaat. Vaak ga je dan je eigen materialen gebruiken, zoals de auto. We hebben de auto goed kunnen gebruiken voor tests/voorbeelden & onderdelen.

Het viel ons ook erg op dat de jongens zeer leergierig zijn. Dit hielp heel erg met het leer traject dat we hadden opgesteld. We zijn hier sneller doorheen gelopen dan we ooit hadden kunnen verwachten.
Veel wisten ze trouwens niet. Toen we vroegen hoeveel Volt een accu had kregen we te horen dat dit minimaal 50.000 Volt is.

Dit is zoals jullie allemaal weten, fout. Het is 12 Volt. Een klein verschil.
We moesten helemaal onderaan beginnen. Dit gaf ons wel de kans om ze het goed te leren. De leraren waren ook niet alles.
We hadden 2 leraren. De ene was erg pienter en hielp/lette goed op. De andere ging er alleen maar tussendoor lopen praten. Hij zei een beetje alles na wat wij de leerlingen probeerde uit te leggen. Dit had ik (Wouter) snel opgelost. Ik liet hem op een gegeven moment gewoon uitleggen wat Volt is. Dit wist hij niet. Toen heb ik hem meteen duidelijk gemaakt dat ik hier was om ze iets te leren, niet om mensen voor schut te zetten.

Al met al hebben we veel meegemaakt, en veel lol gehad. Dit is iets wat we beide belangrijk vonden. Er moest gewerkt worden, maar er moest ook tijd zijn voor leuke dingen. Dit is gelukt.

Nogmaals willen Max & ik iedereen bedanken voor hun steun & toeverlaat


Bedankt voor jullie hulp. Bedankt dat jullie onze deze kans gunden.



Wouter & Max


marokko

bergen @ marokko




Ons werk @ stage

Electro bord wouter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dikke RESPECT!!!!
xx Miranda

Anoniem zei

prima gedaan, de sponsors zullen dit waarderen !!!! HANNIE